Ev Dekorasyonunda Bitkiler

Ev Dekorasyonunda Bitkiler

Dekorasyonun tarzını ifade eden bitkiyi bulmak…

Bir oda hazırlarken veya değişiklik yaparken ana amaç dekorasyonun tarzını ifade edecek objeyi belirlemektir. Bizim konumumuzda doğrusu; dekorasyonun tarzını ifade edecek bitkiyi bulmak. Bu öyle bir bitki olacak ki görüntüsü ile odanın tarzını belirleyecek. Onu gördüğünüzde veya misafirleriniz gördüğünde kendisine bir süre baktıracak bir bitki olmalı. Hemen dikkatleri üzerine çekmeli. Ve en önemli kısmı bu bitkiye bakanlar için bir ilham kaynağı olabilmesi. Dekorasyonun tarzını belirleyen bu bitki, evinizi ziyaret eden misafirler üzerinde: “Ben de bundan bir tane almalıyım.” etkisi yaratmalı.

Form, şekil ve ölçü

Bu özel bitkiyi seçerken karar vermenizi sağlayacak olan; bitkinize ne kadar zaman ayırabileceksiniz, evde nasıl bir ortamınız var (ne kadar ışık alan bir ev ve bitki için ne kadar bir yeriniz var) gibi sorulardır. Bu sorulara cevap verdikten sonra form, şekil ve ölçü hakkında düşünmeye geçebilirsiniz. Örneğin; strelitzia reginae, ficus elastica veya ficus lyrata çok iyi tercihler olabilir. Sebebi basit. Bu bitkiler çok büyüyebilen türler ve çok uzun süre yaşayabilirler. Boyutlarının ötesinde dikkat etmeniz gereken bir diğer konu yaprak boyutları, örneğin strelitzia reginae bitkisinin bir yaprağı bile yanından geçen birini durdurabilir. Bu tip bitkileri tercih etmemin bir diğer sebebi bu bitkiler şekilleri itibariyle bir odanın herhangi bir yerinde olabilir ve akışı engellemez. Bu bitkiler genelde yukarı ve dışa doğru büyürler, çok yer kaplamaları konusunda kaygılanmanıza gerek olmaz. Örneğin, ficus lyratayı yatağınızın yanına koyarsanız, istilacı bir daldan dolayı yatağınıza ulaşamama derdi yaşamazsınız. Bu bitki yukarıya doğru büyüyeceği için aşağıda kapladığı yer değişmeyecektir. Evinizde bir kapalı orman ortamı yaratabilirsiniz, bunun için birçok tropikal bitki seçeceği vardır.

Bitkinizi giydirin.

Tüm bunları saydıktan sonra şunu ilave etmeliyim, hiçbir bitkiyi evinize öylece çıplak koyamazsınız. Biraz hümanizm lütfen! Bitkinizin doğru giysilere sahip olduğundan emin olmanız gerek, diğer bir ifade ile doğru saksıyı ve tabanı bulmalısınız. Bu konuda daha fazla bilgi bir sonraki yazımızda olacak.

Etiketler: ev dekorasyonunda bitkiler, ev dekorasyonu, dekorasyon, bitki
Mayıs 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR