2021 Yazına Merhaba

2021 Yazına Merhaba

Merhaba 2021 Yazı 🌻

En zorunu geride bıraktığımızı umduğumuz zamanlardan geçiyoruz. Yazın gelişi ile hayatın hepimiz için biraz daha normalleşmesini ve sevdiklerimizle bir arada zaman geçirebilmeyi umuyoruz.

Mayıs ayı itibariyle keten gömleklerimize, elbiselerimize, güneş gözlüklerimize geçiş yaptık. Şimdi masmavi gökyüzünün altında, denizde, doğada, bahçelerde daha çok vakit geçirme zamanı.

Pandemi ile birlikte doğada vakit geçirmenin önemini, doğaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu çok daha iyi anladık.

Kanada’da David Suzuki Vakfı’nın yaptığı bir araştırmaya göre, 30 gün boyunca günde yarım saat doğada vakit geçiren insanların daha enerjik oldukları, stres ve negatif düşüncelerinin azaldığı, uykularının daha az bölündüğü, günlük hayatlarında daha yaratıcı oldukları, daha mutlu hissettikleri sonucuna varılmıştır.

Doğa terapisi, hayallerimizdeki ilişki gibidir; sevgi dolu, saygılı ve eşit. Ne kadar zaman geçirdiğinizden çok, o zamanda ne verdiğiniz ya da ne aldığınız ile alakalıdır.

Peki, ormanlarımız ve yeşil alanlarımız gitgide azalırken doğada nasıl vakit geçirebilir, nasıl bitki yetiştirebilir, doğa için ne yapabiliriz?

Öncelikle şehirde yaşayanlar iç mekân bitkileri ile evlerinde, evlerinin konumuna ve yaşam tarzlarına göre yeşil alanlar yaratabilirler. Eğer İzmirliyseniz ya da İzmir’de yaşıyorsanız mutlaka bir balkonunuz vardır. 😊 Balkonlarınızda da küçük arı bahçeleri, kelebek bahçeleri oluşturabilir, mevsimlik çiçekler ve yenilebilir yeşillikler dikerek huzur veren bir doğal ortam yaratabilirsiniz. (Eğer bitki dünyasında çok yeniyseniz, hangi bitkileri almalısınız, iç ve dış mekânlarda yeşil alanlar nasıl yaratabilirsiniz gibi konularda her zaman Plantsta’dan yardım isteyebilirsiniz.) 😊 Bahçeli evleri olanlara tavsiyelerimizden biri, küçük bir bölüm de olsa, sağlıklı ve doğal gıda yetiştirebilecekleri alanlar yaratmaları ve mutlaka komposta yer ayırmaları.

Şehirde ya da şehir dışında yaşıyor olalım, her zaman ilk hissimiz yaşadığımız yeri, çevreyi güzelleştirmek, yeşertmek olursa ve kendimizi de bu oyunun bir parçası gibi hissedersek daha yaşanılır bir ülke olabiliriz. Bir parka, bir ormana ağaç, bitki dikmek, bahçesine bakamayan komşumuza yardım etmek, birbirimize sürdürülebilir hediyeler almak, gezegenimizin iyiliği için edindiğimiz her doğru ve yararlı bilgiyi bilmeyenlerle paylaşmak, anlatmakla başlayabiliriz…

Bunlara ek olarak haftanızı, gününüzü planlarken bir orman ya da dağ yürüyüşünü, deniz kenarında bir iyot banyosunu, 15-20 dakikalık bir güneş banyosunu programınıza almalısınız deriz.

Haftaya yeni yazımızda görüşmek üzere 👋

Güzel, sağlıklı, bir arada geçirebileceğimiz, mutlu, enerjik bir yaz dileriz 🙏

Etiketler: 2021, yaz, doğa terapisi
Mayıs 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR